Hem Nyheter Om English Tillgänglighet

Juan de Marcos & Afro-Cuban All Stars

Pildammsteatern | 17/6 | 19.00 – 20.15
+ Lägg till i kalender

Upplev Kubas främsta musiker under ledning av den legendariske grundaren av Buenavista Social Club, Juan de Marcos Gonzalez. Det hyllade bandet har fått den stora äran att inviga den internationella musiksäsongen på Sommarscen. Afro-Cuban All Stars består av tretton musiker, verksamma i ledande band som Orquesta Tropicana, Los Van Van och Sierra Maestra. Efter att ha rönt stora framgångar världen över har Afro-Cuban Allstars blivit en viktig plattform för både nya och välkända kubanska musiker.

Bandet lyfter de klassiska kubanska stilarna son och danzon och uppdaterar dem på sitt personliga sätt. Även moderna dansrytmer som timba lyser igenom i deras musik. För den som sett och älskat Wim Wender´s film ”Buenavista Social Club” blir detta ett kärt återseende, men den här gången på bara några meters avstånd. Konserten presenteras i samarbete med kulturföreningen Cubasalsa Malmö. 

 

Missa inte uppvärmningen från 18:30

Cubasalsa tar också med sig den kubanska dansskolan Cubabaila2005 från Malmö, som kommer att köra en glad och mycket dynamisk minikurs i salsadans innan konserten. Dansskolans ledare är experter på att få hela publiken att röra på sig. Och glöm inte, alla kan lära sig dansa salsa!

 

LÄNKAR & SÅNT