Hem Nyheter Om English Tillgänglighet

Kortfilmskväll

Sevedsplan | 14/7 | 22.00 – 23.35
+ Lägg till i kalender

Underbart är kort! Äntligen en riktig kortfilmskväll på Sommarscen. Fyra små mästerverk som alla har en lokal anknytning.

VI BARA LYDER är en internationellt prisbelönad dokumentär om Sveriges minst omtyckta myndighet. Möt människorna på Arbetsförmedlingen, gestaltade av dockor i en wellpappvärld. Regi: Erik Holmström & Fredrik Wenzel.

PENELOPE är animerad film som blev belönad på Nordisk Panorama 2017 och utvald till flera av världens främsta animationsfilmfestivaler, bland annat Annecy och Clermont-Ferrand. Regi: Heta Jäälinoja.

SKOLSTARTSSORG vann Children’s Choice Award på Nordisk Panorama 2017. På Johns första skoldag upplyser hans bror honom om skolgårdens skoningslösa krav och regler. Regi: Maria Eriksson-Hecht.

HUR handlar om Malmöföreningen med samma namn som arbetar för att skapa positiva förebilder för unga. Regi: Roxy Farhat.

Innan filmerna, kl 21–22, blir det dj-häng med Cecilia Paisley Flink. Och på scen ser vi också Ebrain, en ung och träffsäker artist, som togs upp av P3 Osignat bara ett år efter att hon skrev sin första låt. 

I samarbete med Folkets Bio Malmö, Nordisk Panorama, Malmö Konstmuseum och Statens konstråd.

 

LÄNKAR & SÅNT