Hem Program Spelplatser Nyheter Om English Tillgänglighet Mitt program

DJ-häng med Roxy Farhat och HUR, live: Ebrain

Sevedsplan | 14/7 | 21.00 – 22.00
+ Lägg till i kalender

Konstnären Roxy Farhat har regisserat filmen om HUR, en Malmöförening som arbetar för att skapa positiva förebilder för unga. I filmen skildras bland annat den talangfulle rapparen Sadmir. Filmens regissör, konstnären Roxy Farhat gästar Seved med ett för kvällen skräddarsytt DJ-set. HUR är en av kortfilmerna som visas under Sommarscens kortfilmskväll på Sevedsplan.

På scen ser vi också artisten Ebrain, aktuell med sommarhiten ”Boy, Bye” som släpptes i april. Ebrain rappar och sjunger om kvinnors rättigheter, orättvisor och relationer. Starka budskap som präglar både hennes texter och även musikvideon till ”Boy, Bye” där hon visar att tjejer inte tar någon skit. Har bland annat uppmärksammats av P3 Osignat. 

Roxy Farhat är född 1984 i Teheran och numera bosatt i Stockholm. Hon har utbildat sig på Konstfack och på University of California Los Angeles. Utöver ett stort antal konstprojekt har Farhat regisserat en imponerande samling musikvideos, bland annat åt The Knife, GNUČČI och Zhala. Arrangeras i samarbete med Malmö Konstmuseum och Statens konstråd.

LÄNKAR & SÅNT