Hem Nyheter Om English Tillgänglighet
Tillbaka SM01_20180326112549.jpg
19 Mars kl. 13:38

Suuz och Miriam Aïda gästbokare på Sommarscen

Sommarscenprofilerna Suzanne "Suuz" Naffah Cronstam och Miriam Aïda får i år en större roll i Sommarscen Malmös program.

Som bokare och producenter av totalt sju arrangemang får de unik möjlighet att sätta sin egen prägel på sommarens kulturella höjdpunkt.

För den som besökt Sommarscens allsångsarrangemang O’boy och RNB Out Loud är de båda välkända ansikten. För att inte tala om allt de båda underhållningsproffsen gjort i andra sammanhang. Nu har de fått ta ytterligare ett steg inom ramen för Sommarscen och kommer själva stå som producenter och bokare.

– Jag känner mig jättehedrad över att få vara med och bygga någonting som alla Malmöbor känner sig delaktiga i, säger Miriam Aïda, gästbokare på Sommarscen.

Miriam Aïda letar efter musikakter som alla kan ryckas med av och som har ett budskap av gemenskap och mångfald. Hennes bokningar kommer under fyra kvällar ta plats på Sommarscens stora scen, Pildamsteatern.

Suuz uppdrag är att rikta in sig på ungdomarna. Att RNB, Hiphop och Trap kommer få en central roll vågar vi avslöja redan nu. Men det blir mer än bara musik.

– Tänk att du skapar en vision i huvudet och sedan liksom får göra det på riktigt, jag är jätteglad över att få möjligheten att göra detta, säger Suuz, gästbokare på Sommarscen.

Lever och andas Malmö

– Vi på Sommarscen tar ofta in specialiserade bokare, men att just Suuz och Miriam, som själva har stått på våra scener och känner vår publik så väl, sätter sin egen prägel på programmet är nytt. Det är väldigt inspirerande att arbeta nära två så kompetenta och engagerade personer som dessutom lever och andas Malmö, säger Anna Novovic, konstnärlig ledare för Sommarscen.

Vad exakt det handlar om för programpunkter är än så länge lite av en hemlighet. Ett och annat kontrakt ska skrivas och lösa trådar bindas ihop innan Sommarscen är beredda att släppa på detaljerna. Riktigt riktigt bra kommer det i alla fall bli!