Hem Nyheter Om English Tillgänglighet
Tillbaka SM01_20180426090229.jpg
26 April kl. 09:00

Sommarscen mer Hipp än någonsin

Sommarscen Malmö gör gemensam sak med Malmö stadsteater och släpper ut succén Hipp Family på grönbete i Pildammsparken. Vid två tillfällen dessutom, och i reviderad upplaga!

Hipp Family är en härligt galen scenfest för hela familjen med teater, musik, cirkus, trolleri och en massa humor. Efter ett antal fantastiska kvällar på stadsteatern i höstas finns bara en väg framåt, och den vägen går ut genom portarna på Kalendegatan och hela vägen bort till Pildammsteatern.

– I det gamla Hipphuset i Malmö finns Unga Teatern som en del av Malmö Stadsteater. Här arbetar artister, musiker och skådespelare i ett ständigt mörker i det konstgjorda ljuset från strålkastarna. Att nu få släppa ut dessa bleka artister i Pildammsparkens ljus och natur och möta publiken är ett sant nöje. Jag är så glad för att Sommarscen och Unga Teatern i år kan samarbeta omkring denna brokiga och fantastiska show för barn, vuxna och alla sorters familjer”, säger Sara Cronberg som är konstnärlig ledare för Unga Teatern.

Unik Sommarscen-variant

Värdpar är Malmö Stadsteaters eminenta skådespelare Lilja Fredrikson och Sven Boräng, och medverkar gör också bland annat sångerskan Kristin Amparo. Den specialsydda liveorkestern Familjebandet, med kapellmästare Annika Bjelk i spetsen, levererar ett pärlband av låtar att gunga och sjunga med till.

– När jag såg Hipp Family på Hipp tänkte jag att det hade varit en perfekt föreställning för Pildammsteatern. Unga Teatern/Malmö Stadsteater gick igång på idén och nu är de i full gång med att skapa en helt unik Sommarscen-variant. Vi hoppas att många barn och vuxna, speciellt de som inte fick biljetter när den spelades sist, ska komma. Vi räknar med hårt tryck så därför visar vi den två gånger, säger Anna Novovic, konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö.