Hem Nyheter Om English Tillgänglighet
Tillbaka SM01_20190508103650.jpg
8 Maj kl. 10:00

Millennieskogen väcks till liv med Sommarscen

Teaterhögskolan väcker liv i Millennieskogen, Skånes Dansteater undersöker vem som egentligen får synas i det offentliga rummet, och franska hiphopinspirerade dansföreställningen D-Construction intar Ödetomten med sällsam kraft. Nu släpper vi några av dans- och teaterakterna i årets Sommarscen Malmö och bjuder in till utforskning av både rum och själ i vår stad.

I huvudet på Teaterhögskolan

Hur kan konstnärligt arbete utvecklas med en park som utgångspunkt? Hur kan vi skapa sceniska möten utifrån en plats, dess landskap och människorna som vistas där? Hur kan publik och besökare bli deltagare och medskapare? Ta chansen att utforska Millennieskogen tillsammans med studenter från Teaterhögskolan i Malmö. Sara Erlingsdotter är regissör och gästlärare på Teaterhögskolan. Hon har utvecklat kursen Platsspecifika möten där deltagarna undersöker mötet mellan musik, teater och landskapsdesign.

”Utformningen av Millennieskogen framträder tydligt med det centrala himmelsrummet och 23 ovala meditationsrum. I skogen kantas rummen av idegranshäckar och på ängen bildar spektakulära stenmurar upphöjda platser att speja ut från. Skogsplanteringarna har tre olika karaktärer: ljus, dunkel och mörker", skriver Malmö stad på sin hemsida.

Ett samarbete med Teaterhögskolan i Malmö.

28 juni kl 19, Millennieskogen

29 juni, kl 19, Millennieskogen

 

Uncharted med Skånes Dansteater

Tre olika platser, fem olika kroppar. I kända och okända miljöer utmanar och omvandlar dansarna synen på vem som syns i det offentliga rummet. Vilka miljöer i staden förväntas vi synas i och vem får synas var? Genom att utforska platsernas fysikalitet, arkitektur och specifika energi skapas kortare platsspecifika dansföreställningar. En ny föreställning varje dag, alla unika för sin plats. Uncharted är en del av projektet Europe Beyond Access - ett europeiskt samarbetsprojekt med syfte att ge fler europeiska danskonstnärer med och utan funktionsvariationer möjlighet att utvecklas inom dans och koreografi samt att lyfta den inkluderande scenkonsten. I samarbete med Skånes Dansteater.

4 juli kl 14 och 17, Stapelbäddsparken

5 juli kl 12 och 15, S:t Johannesplan

6 juli kl 18, Kungsparken, allén bakom casinot

 

D-Construction

Fransk hiphopinspirerad dansföreställning med tungt beat, orientalisk twist och grym energi. I centrum en byggnadsställning som burar in, skyddar och befriar de sex dansarna. I grupp blir de starkare, var för sig hävdar de sin egenart. D-Construction kopplar ihop, inspirerar och förstör för att skapa något nytt. Compagnie Dyptik dansar fram sin identitet och revolt med kraft och autenticitet. De undersöker vad det är att vara människa och människans historia. De gräver efter det starkaste i varje människa, ibland till utmattningens gräns. I samarbete med Institut Français Suède.

13 juli kl 15 och 19, Ödetomten vid Annelundsgatan 55